A healthy person goes ‘Yes’, ‘No’ and ‘Whoopee!
An unhealthy person goes ‘Yes but,’ ‘No, but,’ and ‘No whoopee’

– Eric Berne
Wendelyn Leenheer

Wendelyn Leenheer

Drs. Wendelyn leenheer heeft praktijk Zetetica in 2010 opgericht. Zij heeft een diepe interesse in hoe mensen zich gedragen en met elkaar communiceren. Maar ook hoe mensen gelukkiger en gezonder kunnen functioneren, thuis en op het werk.

Ze werkt vanuit de volgende TA-uitgangspunten:

Mensen zijn OK en altijd van waarde
Mensen hebben het vermogen om te denken
Mensen bepalen hun gedrag door (deels onbewuste) besluiten en die besluiten kunnen worden herzien.

Achtergrond & Opleiding
Wendelyn is haar carrière begonnen als HR Manager bij diverse grote, internationale bedrijven in de financiële, energie en leisure sector. Zij heeft sociologie van Arbeid, Organisatie en Beleid gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Personeelswetenschappen aan de Hogeschool van Rotterdam.

In 2010 heeft zij het roer omgegooid en is zij aan haar tweede carrière begonnen. Zij heeft zich gespecialiseerd als coach, psychosociaal therapeut en TA-therapeut. Hiervoor heeft zij de volgende opleidingen gevolgd:

  • Twee jarige opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie bij instituut Corael;
  • Driejarige opleiding TA Psychotherapie aan de TA Academie
  • Eénjarige (verkorte) HBO opleiding Psychosociale Basiskennis bij NTI
  • Eénjarige opleiding tot Mediator bij BGL
  • Basistraining Emotionally Focused Therapy
  • Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy

Momenteel is zij als phd-kandidaat bezig met een promotieonderzoek naar burnout interventies aan de Universiteit van Twente. Daarnaast volgt zij een traineeship voor de internationale graad voor Certified Transactional Analyst in Psychotherapie.

Samenwerking:

Ember
IWCompany

Ik heb 7 gesprekken met Wendelyn gehad. Het invullen van een enneagramtest en het maken van mijn levensscript waren beiden onderdeel van de gesprekken.

Deze beide opdrachten hebben mij geholpen om terug te kijken op een fase in mijn leven die moeilijk was en die ik lastig kon loslaten. In de gesprekken met Wendelyn heb ik veel over mezelf geleerd. Niet alléén de terugblik op de moeilijke periode, maar ook hoe in het heden met mij gaat.

Wat voor mij vooral heel waardevol is, is dat ik heel dicht bij mezelf ben komen te staan. Dit geeft een evenwichtig gevoel en dat is mij zeer dierbaar. Wendelyn is daarbij een enorme steun geweest. Onder andere omdat zij mij steeds over dingen liet nadenken en dóór te vragen wanneer ik eigenlijk “klaar was met praten”. Dit deed zij op een professionele manier. Zij nam de leiding in het gesprek, maar deed dit absoluut zonder enige pressie, waardoor er voor mij veilige sfeer was om mijn verhaal te doen. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.

Wat ik heel erg fijn vind, is dat ik door deze gesprekken voor mijzelf een nieuwere manier heb gevonden om door het leven te gaan. Een veel bewustere manier. Maar vooral een manier waarbij ik geleerd heb dat ik er wel degelijk toe doe, er mag zijn. Net zoveel als dat ik er voor anderen ben…

Ellen