Praktijk Zetetica bestaat uit een netwerk van hoogopgeleide en begane begeleiders, coaches en therapeuten. Ieder vanuit hetzelfde gedachtegoed maar met een eigen accent of specialisme.

Wendelyn Leenheer

De oprichter en eigenaar van Zetetica is drs. Wendelyn Leenheer. Zij heeft sociologie van Arbeid, Organisatie en Beleid gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor ze haar praktijk begon, was zij ruim 25 jaar HR Manager bij grote, internationale bedrijven in de financiele-, energie- en leisure sector. Wendelyn heeft een diepgaande interesse in mensen en interacties tussen mensen en groepen waardoor zij zich verder ontwikkeld heeft in psychologie, transactionele analyse, enneagram, familiesystemen en conflictvaardigheid. Wendelyn is opgeleid tot begeleider, coach/counselor en mediator arbeidsgeschillen. Zij is consultant bij Profile Dynamics (drijfverentest) en licentiehouder van Ortaluce (persoonlijkheidstest en potentieel onderzoek). Momenteel volgt zij de 4 jarige Transactionele Analyse Opleiding Psychotherapie aan de TA Academie.

  • Lid van de NOBCO
  • Lid van de NVTA
  • (student)lid van de NGVH

Paul Roos

Paul Roos is als partner verbonden aan praktijk Zetetica. Hij heeft een grote interesse in gedrag van mensen en zijn passie is het begeleiden van mensen in ontwikkeling. Paul begeleidt hen graag bij het (her)ontdekken van hun vrijheid en autonomie.

Paul heeft 40 jaar werkervaring in organisatieadvies, programma- en operationeel management en Human Resources (HR). Hij bekleedde managementfuncties op senior niveau in grote internationale organisaties in de financiële sector. Hij gaf leiding aan HR-onderdelen zoals Personeelsadvies Centrale Staven, Functiewaardering en de Interne Arbodienst. In zijn laatste functie als HR Directeur Expert Centers was Paul verantwoordelijk voor loopbaan- & personeelsontwikkeling, recruitment, rechtspositie, opleidingen en performance management. In deze rol was hij tevens verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe CAO’s. Hij trad op als gedelegeerd bestuurder in overleg met de Centrale Ondernemingsraad. Bestuurlijke ervaring heeft Paul opgedaan bij een werkgeversvereniging, een nationale sportbond en in de politiek en het basis- en beroepsonderwijs. Sinds 2013 heeft Paul zitting in de Raad van Toezicht van ROC TOP (Regionaal opleidingscentrum MBO) in Amsterdam. Paul is opgeleid in organisatiekunde, management en HR. Deze opleidingen volgde hij onder andere bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en managementcentrum De Baak. Zijn ervaring kan hij kwijt als organisatieadviseur, business- & carrierecoach en procesbegeleider.

Helen Slater

Helen Slater (GB), Autogene Therapist and Coach. She considers herself to be a “free-range human” having worked in Banking, Finance, the Charity Sector and even worked as a teacher at her old university before finding her calling in Learning & Development for a large Civil Engineering company.

Helen was taught Autogene in England wich includes, apart from the standard Autogene exercises, the invaluable important Offloading exercises. Autogene Training consists of a series of short and simple mental exercises designed to turn off the “fight or flight” mechanisms in the body and turn on the restorative rythm associated with relaxation. Her passion for Autogene lies in the fact that it is a tool that is taught for live and although one needs to invest time in learning it, unlike other disciplines, it does not require a vast amount of time. Helen is momentarily studying toward a certificate in Cognitive Bahavioural Therapy. This widely used and recognized in the UK for stress related problems.

Stel een vraag

Maak een afspraak

drs. Wendelyn Leenheer

De oprichter en eigenaar van Zetetica is drs. Wendelyn Leenheer. Zij is socioloog en opgeleid tot coach, counselor en mediator. Zij specialiseert zich in TA Psychotherapie.

Paul Roos

Paul Roos is als partner verbonden aan praktijk Zetetica. Hij heeft 40 jaar ervaring in organisatie-advieswerk, operationeel management en HR.

Helen Slater

Helen Slater is betrokken bij Zetetica als Autogene Therapeut en coach. Zij spreekt Engels (native), Zweeds en redelijk Nederlands. Zij specialiseert zich in Cognitieve Gedragstherapie.

Testimonial

Evaluatie van de gesprekken tussen Wendelyn en Ellen

Ik heb 7 gesprekken met Wendelyn gehad. Het invullen van een enneagramtest en het maken van mijn levensscript waren beiden onderdeel van de gesprekken.

Deze beide opdrachten hebben mij geholpen om terug te kijken op een fase in mijn leven die moeilijk was en die ik lastig kon loslaten. In de gesprekken met Wendelyn heb ik veel over mezelf geleerd. Niet alléén de terugblik op de moeilijke periode, maar ook hoe in het heden met mij gaat.

Wat voor mij vooral heel waardevol is, is dat ik heel dicht bij mezelf ben komen te staan. Dit geeft een evenwichtig gevoel en dat is mij zeer dierbaar. Wendelyn is daarbij een enorme steun geweest. Onder andere omdat zij mij steeds over dingen liet nadenken en dóór te vragen wanneer ik eigenlijk “klaar was met praten”. Dit deed zij op een professionele manier. Zij nam de leiding in het gesprek, maar deed dit absoluut zonder enige pressie, waardoor er voor mij veilige sfeer was om mijn verhaal te doen. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.

Wat ik heel erg fijn vind, is dat ik door deze gesprekken voor mijzelf een nieuwere manier heb gevonden om door het leven te gaan. Een veel bewustere manier. Maar vooral een manier waarbij ik geleerd heb dat ik er wel degelijk toe doe, er mag zijn. Net zoveel als dat ik er voor anderen ben……

Ellen